PREMIJER MAGLE I PROPUHA! Čovićev portal upozorio Nikšića: “S kojim pravom federalni premjer govori u ime hrvatskih ministara?!” 


“Zbog izjave ministrice Sanje Vlaisavljević, u kojoj je govorila o rehabilitiranju ratnih zločinaca, a što je dio sarajevske javnosti namjerno tumačio krivo, danas se ispričao premijer Nermin NikšićDoduše, on je kazao i kako ‘svako ima pravo na svoje mišljenje’, ali ostaje sporno to da se izvinio u ime cijele vlade. Inače, u toj vladi sjede i hrvatski ministri koji, po riječima ministrice Vlaisavljević, imaju jedinstven stav o njenim izjavama”, konstatira prohadezeovski portal. 

“Nije mi jasno odakle pravo gospodinu Nikšiću da govori u ime cijele vlade. Ako se on želi ispričati zbog nečega što i ne zahtjeva ispriku, neka to radi, ali ne može govoriti u ime vlade jer to znači da govori i u ime hrvatskih ministara”, naružila je ministrica Vlaisavljević svog nadređenog u razgovoru za portal “Bild”. 

alt

Bild / ScreenshotPortal piše da se nakon gostovanja Vlaisavljević na N1, “dio sarajevske javnosti i medija obrušio se na ministricu zbog njenih izjava o tome kako i ratni zločinci mogu proći rehabilitaciju”.

(SB)