PREMIJER FEDERACIJE BiH FADIL NOVALIĆ O PROGONU AMIRA MAHIĆA: “Jedini MUP u Evropi koji je pravosnažno presuđen za učešće u genocidu sprovodi teror nad hafizom Amirom Mahićem”…


“Ohrabreni su podaničkim odnosom i servilnim pokoravanjem samoprozvanih lidera koji su im obećali na pladnju predati sve što smo odbranili krvlju i životima”, kaže Novalić.

“Cilj vlasti entiteta RS da Bošnjake povratnike obezglave i da ih ušutkaju kako bi im nastavili nametati vrijednosti koje su zločine motivisale i omogućile. Jedini MUP u Evropi koji je pravosnažno presuđen za učešće u genocidu sprovodi teror nad hafizom Amirom Mahićem koji se usudio reći istinu vjernicima koje predvodi”, napisao je na svom Facebook profilu Fadil Novalić.

Federalni premijer i funkcioner Stranke demokratske akcije smatra da je cilj vlasti entiteta RS ”da Bošnjake povratnike obezglave i da ih ušutkaju kako bi im nastavili nametati vrijednosti koje su zločine motivisale i omogućile”.

“Ohrabreni su podaničkim odnosom i servilnim pokoravanjem samoprozvanih lidera koji su im obećali na pladnju predati sve što smo odbranili krvlju i životima”.