Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić: Satanizovani smo od pećinskih nacionalista

Ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put, kazao je za podgoričke Vijesti predsjednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

– Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvijek i do groba – rekao je Bečić.

Zbog usvajanja Rezolucije u Srebrenici, na naslovnim stranama više srbijanskih tabloida Bečić i premijer Zdravko Krivokapić označeni su kao “izdajnici”, da su “zabili Srbima nož u leđa”, da su Srbe “proglasili genocidnim narodom”.

– Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko mjeseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo.

Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put – govori Bečić.

Ističe da je najnovija fabrika neistina razobličena poslije sat vremena, te da je to bio “amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike”.

– Upravo su istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP gospođe Bošnjak najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao nijedan drugi narod. Toliko o prvoj bezočnoj podvali – naveo je Bečić.

Podsjeća i da nije bilo poslanika DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, Rezolicija bi imala potrebnu većinu za usvajanje.

– Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om – jasan je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Naglašava i da Demokrate nisu glasale za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

– Jer, nismo željeli sa DPS-om da ga razrješavamo, ali je danas vjerovatno jasnije zašto gospodin Leposavić nije podnio ostavku i time dozvolio da dođe do svega što danas gledamo. Toliko o trećoj jeftinoj neistini – dodaje Bečić.

Također podsjeća da je aktuelno izborno zakonodavstvo, koje kritikuje najveći dio domaće i međunarodne javnosti, usvojeno prije nekoliko godina u Skupštini glasovima DPS-a i DF-a.

– Neka drugi izvode zaključke, jer ću sačuvati korektan pristup zbog brojnih pojedinaca u tom političkom subjektu koji sam siguran da se ne slažu sa ovim što rade pojedini njihovi lideri – konstatuje.

Navodi i da je 2010. u Skupštini Srbije usvojena Deklaracija o Srebrenici.

– Da ovoga puta ne govorim o tome ko je išao u Potočare ili o tome ko je javno u kameru rekao da se desio genocid u Srebrenici, da je to utvrdio međunarodni sud i da je to nesporna pravna činjenica. Neću govoriti ni o tome ko je 2009. u Skupštini Crne Gore glasao za Deklaraciju o Srebrenici, sa kime, a što nije smetalo onima koji danas nas napadaju da upravo sa njima formiraju nakon toga zajednički politički subjekt.

Da zaključim, podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori nikada i po cijenu ne znam čega, neću biti. Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvijek i do groba – zaključio je Bečić. (Vijesti.me)