Predrag Ćeranić: Ako pokušaju da otmu Dodika, britanski specijalci će naići na oružani otpor


Predrag Ćeranić, glavni obavještajac Milorada Dodika, otkrio je zašto se lider SNSD-a ovih dana okružio transporterima i specijalcima MUP-a RS. On tvrdi da nekakvi britanski specijalci planiraju kidnapovati Milorada Dodika. Također, ovaj Dodikov obavještajac otkriva da su specijalci MUP-a RS dobili naređenje da se oružano sukobe sa spomenutim Britancima, naravno ako krenu na Dodika. Ćeranić još otkriva da su današnji protesti boraca u službi odvraćanja imaginarnih britanskih specijalaca, tj. da imaju svrhu slanja poruke da iza Dodika stoji narod.

U nastavku prenosimo dio teksta kojeg potpisuje Predrag Ćeranić, a u kojem se navode spomenute informacije.

“Svi u kojima London vidi ruske saveznike takođe su na udaru. Dodik je u više navrata ukazao na Britance kao na generatore kampanje protiv Republike Srpske, prozivao njihovu agenturu u BiH i činio sve što im nije po volji, kao što je otvoreno protivljenje ulasku BiH u NATO.

Stoga su upućene prijetnje i najava akcije protiv Dodika, koja bi bila otmica, kidnapovanje.

Ne radi se samo o zastrašivanju, Britanci su zaista i spremni da urade nešto slično, ali tek nakon pomne analize i procjene posljedica takve akcije. Tako su 2018. godine, koja je takođe bila izborna, britanski komandosi sletili u Sarajevo i u Butmiru čekali priliku za intervenciju. Ona se nije ukazala jer protesti kojima je Srpska, odnosno Banja Luka, bila zapljusnuta te 2018. godine, nisu donijeli haos koji bi podrazumijevao intervenciju NATO.

Podsjećamo, zahvaljujući odlučnosti vlasti i spremnosti policije Srpske da spriječi nasilje, protest zakazan 5. oktobra protekao je mirno.

Dodik je učinio sve što je bilo potrebno, pojačao obezbjeđenje, jasno dao do znanja da ne misli bježati i time okončati svoju političku karijeru, što Britima i jeste osnovni cilj.

U slučaju pokušaja otmice, britanski specijalci bi naišli na oružani otpor, što čitavu akciju čini neizvjesnom. Ujedno, Dodik je objelodanio informacije do kojih je došao i pokazao prstom na one od kojih mu prijeti opasnost. Time je plan otmice, bar za sada, osujetio.

Veliki mitinzi po inicijativi boračke organizacije trebalo bi da otmicu u potpunosti osujete”, navodi se na kraju teksta koji je objavljen na www.fakti.rs.