POSPREMANJE U NS: Pokrenuta inicijativa za isključenje Amre Zulfikarpašić iz Naše stranke


Na takav korak odlučila “zbog degutantnih medijskih istupa poslije ostavke Predraga Kojovića, iznošenja neistina, konstantnog narušavanja međuljudskih odnosa u stranci, vrijeđanja…”.

Pokrenuta inicijativa za isključenje Amre Zulfikarpašić iz Naše stranke

“Tačno je da sam podnijela zahtjev Predsjedništvu Naše stranke za isključenje iz članstva Amre Zulfikarpašić”, izjavila je za politicki.ba članica ovog organa Sanja Renić.

Ona je članica Predsjedništva Naše stranke i poslanica ove partije u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Amra Zulfikarpašić stala u odbranu Ivane Marić: Principi su važniji od  Predraga Kojovića i Sabine Ćudić! | BL!N Magazin

Renić je u razgovoru za naš portal objasnila da se na takav korak odlučila “zbog degutantnih medijskih istupa poslije ostavke Predraga Kojovića, iznošenja neistina, konstantnog narušavanja međuljudskih odnosa u stranci, vrijeđanja…”.

Zulfikarpašić je, nakon što je Kojović podnio ostavku istupala u medijima i nije krila da joj je drago da se to desilo.

“Nit’ se čudim, niti žalim. Mislim da je krajnje vrijeme bilo da Predraga Kojovića zamijeni neko bolji. Ja bih iskreno željela da to bude Srđan Mandić, kazala je za Zulfikarpašić.

Nije krila ni animozitet prema predsjedniku NS.

“Nisam s njim u nikakvim odnosima, ništa ne znam više od onog što javnost zna. Da vam kažem da mi je žao, nije! Mislim da je to jedan od rijetko pametnih poteza koje je povukao”, kazala je Zulfikarpašić za Avaz.ba.

Ipak, dodaje da je iznenađenja ovim potezom Kojovića.

“Poprilično sam iznenađena ovim njegovim potezom. Mi, pojedini u stranci smo dugo željeli ovo, ali on nam ovu želju nije htio da ispuni. Tako, mislim da je danas divan dan”, rekla je Zulfikarpašić.

Prema dojavi koju je dobio politicki.ba, inicirano je i potpisivanje peticije članova Naše stranke da se Zulfikarpašić isključi.

Renić kaže da ne zna ništa o tome.

“Vjerujem da je moguće”, prokomentirala je članica Predsjedništva NS i poslanica u Skupštini ZDK. Politički