Porodična trgedija u službi politike! Muris Memić ponovo neosnovano napao prof. Izetbegović


Muris Memić (čija kćerka Arijana je član vrha NiP) nastavlja da koristi svoju tugu i nesreću za obračun sa kadrovima suparničke SDA, a naročito voli da proziva Sebiju Izetbegović. Iako je još lani optužio za istu stvar – “Zašto Sebija Izetbegović uopšte traži da se vještači u Kliničkom centru?” i ona mu odgovorila da to od nje zahtijeva Tužilaštvo, on je juče ponovio istu neistinu

Muris Memić (čija kćerka Arijana je član vrha NiP-a) nastavlja da koristi svoju tugu i nesreću da se obračuna sa kadrovima suparničke SDA, a naročito voli da proziva prof. Sebiju Izetbegović.

“Zašto Sebija Izetbegović uopšte traži da se vještači u Kliničkom centru?”, upitao je Memić nakon posljednjeg ročišta.

Nastavio je njegov advokat Ifet Faraget koji je rekao i kako prof. Sebija Izetbegović, inače direktorica KCUS-a, nema nadležnost da formira timove vještaka.

“KCUS nema zakonske nadležnosti da vrši vještačenja – to rade vještaci”, zaključio je advokat Feraget.

I tako su Muris Memić, koji izgleda za ljubav svoje kčerke vodi bitku za NiP a protiv SDA, ali i advokat Faraget obmanuli ponovo javnost svojim neistinama. I to očito svjesno, jer sve ovo su slagali i prije godinu dana, pa im je prof. Izetbegović pismeno odgovorila, a i javno. Priložila je i odgovarajući dokument koji je dobila od Tužilaštva kojim se KCUS-u naređuje da se izvrši obdukcija i vještaćenje tijela ubijenog Dženana Memića od strane medicinskog konzilija.

Ona je dakle još u februaru prošle godine, nakon što ju je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića pomenuo kao nekoga ko će odgovarati jer Memiću nije pružena adekvatna pomoć, pismeno, a potom i uživo u TV programu odlučila istupiti i iznijeti istinu.

Ona je tada pojasnila da KCUS sarađuje sa Tužilaštvom po zahtjevu samog Tužilaštva.

“Moje ime se sada u svemu proziva. To je popularno. Situacija se stalno politizira. Pominje se moja ime uz SDA, a ne bi trebalo, ja sam direktorica KCUS-a. Ja sam ginekolog ja ne mogu vještačiti u ovim slučajevima. Ja sam samo dobila naredbu Tužilaštva i tu nema prostora za razgovor” pojasnila je prof. Izetbegović.

Pa i pored svega Muris Memić i advokat mu Ifet Faraget nastavljjua da šire neistine. Zašto, javnost treba da zna.

 

Izdvojeno.ba