POLITOLOG JASMIN MUJANOVIĆ: „U Bosni je samoproglašena ‘pro-EU’ vlada postavila otvorenog secesionistu, uz podršku Beograda i Moskve, za ministra…”


Komentirao je Mujanović i oštre reakcije na istup poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

Ne stišavaju se reakcije na formiranje Vijeća ministara BiH i oštre osude govora poglavara Islamske zajednice u BiH. Svoj sud o svemu dao je Jasmin Mujanović, bh. politolog s američkom adresom.

-U Gruziji se “pro-EU” demonstranti sukobljavaju s policijom protiv pokušaja njihove vlade da progura represivni zakon o “stranim agentima”. U Bosni je samoproglašena “pro-EU” vlada postavila otvorenog secesionistu, uz potporu Beograda i Moskve, za ministra sigurnosti, poručio je politolog Jasmin Mujanović na društvenim mrežama.

-Ako nas je bosanski genocid nečemu naučio to je da je počinilac genocida taj koji “formira” vaš identitet: nije važno jeste li ateist, pobožni musliman, heteroseksualac, queer, visok, bucmast, u miješanom braku, mi ćemo svi biti u istoj masovnoj grobnici ako Dodikov svijet pobijedi, poručio je Mujanović.

Komentirao je Mujanović i oštre reakcije na istup poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića.

-Važno je govoriti protiv lažnih napada na reisa ne zato što imate neko posebno povjerenje ili vjeru u Islamsku zajednicu. Ne radi se o njemu. Radi se o pravu bošnjačkog i bosanskog naroda da žive u miru i govore istinu o svojim povijesnim iskustvima.

Ovo govorim kao ateista četvrte generacije: cinični napadi na reisa Kavazovića zbog usputnog spominjanja nužnosti odbrane ustavnog poretka zemlje napad su ne samo na bošnjačku i muslimansku zajednicu, već i na sve Bosance i Hercegovce privržene svojoj domovini, zaključio je Mujanović.

(SB)