Po naredbi Tužilaštva Ze-Do Kantona: Policija pretresa objekte biznismena Gordana Memije, očekuje se njegovo hapšenje - BH Vijesti

Po naredbi Tužilaštva Ze-Do Kantona: Policija pretresa objekte biznismena Gordana Memije, očekuje se njegovo hapšenje


Pod policijakom obradom je nekoliko osoba, a najzvučnije ime je Gordan Memija. Inspektori su jutros upali u njegove objekte i u toku su pretresi. Memija je osumnjičen da je počinio krivično djelo nezakonito posredovanje. Kako saznajemo, u pitanju je prodaja kanabisovog ulja. Biznismen Gordan Memija je, inače, kum predsjednika NIP-a Elmedina Konakovića. U svojim TV nastupima je priznao da je prije nekoliko godina bio domaćin Edinu Gačaninu, šefu jednog od najmoćnijih narko kartela na svijetu. Ranije je SIPA prijavljivala Gordana Memiju za pranje novca preko firme FOTO ART.

Faktor | Nije dugme, ali je "otpao": Kako je sa spiska TZ-a nestala firma  Konakovićevog kuma?

Prema zvaničnim informacijama MUP-a Ze-Do, pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije pod kodnim nazivom “Meta”, koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo.

Aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva ZDK, a po naredbi opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

ISTRAGA