Par Selo kod Tuzle: Održan sastanak vrha HDZ-a s PDA Mirsada Kukića i SDP-ovcima iz TK - BH Vijesti

Par Selo kod Tuzle: Održan sastanak vrha HDZ-a s PDA Mirsada Kukića i SDP-ovcima iz TK

Mijo Krešić, dugododišnji zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva HDZ-a, ugostio je dio svojih kolega iz Predsjedništva stranke, čelnike kantonalnog odbora SDP-a, premijera Kadriju Hodžića te sam vrh PDA Mirsada Kukića.

Inače, vrh HDZ-a na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, danas je u Tuzli održao radni sastanak s Kantonalnim odborom HDZ-a, a potom je održana i sjednica Predsjedništva stranke. Čović se, kako saznajemo, nakon Tuzle zaputio prema Posavskom kantonu, gdje ima stranačke obaveze, a jedan dio rukovodstva HDZ-a, na putu prema jugu, svratio je kod Krešića.

Na sastanku je, kako nezvanično saznajemo, bilo riječi o infrastrukturnim projektima, posebno saobraćajnoj infrastrukturi, izgradnji termoelektrane u Banovićima te aktuelnim političkim pitanjima.

Podsjećamo, u Tuzlanskom kantonu skupštinsku većinu čine SDP, PDA, Naša stranka i Savez za bolju budućnost (SBB). Ministar zdravstva je Božo Jurić, koji je bio kandidat HDZ-a za Gradsko vijeće Tuzla, a iako ga je za funkciju predložila PDA, uživa podršku Kantonalnog odbora HDZ-a Tuzla.

Da je Jurić itekako u toku s aktuelnom politikom HDZ-a, iako je formalno zatražio brisanje iz članstva HDZ-a BiH Tuzla, svjedoči i njegovo prisustvo na sjednici Hrvatskog narodnog sabora (HNS) 4. juna, na kojoj je usvojena Rezolucija HNS-a.

Jurić je samo najvidljivija spona pomenute tri stranke, koje očito imaju i druge zajedniče interese i van Tuzlanskog kantona.