OVO JE BRUTALNO: Pobjeda Italije slavila se na ulicama Škotske do kasno u noć, a škotski mediji se naslađivali porazom Engleza (VIDEO)


Finale EURO-a između Engleske i Italije izazvalo je dosta reakcije u svijetu fudbala.

The Scottish Sun tako u naslovima ističe da se nastavlja dugo čekanje trofeja te s kratkim rečenicama “ismijava” englesku patnju i čekanje trofeja, izmjenjujući način na koji o tome pišu. Prvo koriste 55 godina čekanja, a malo kasnije 1966., kao godinu u kojoj je posljednji put osvojen trofej.

Pored toga jedan od naslova u škotskim medijima je “Otišao je u Rim i neće se vratiti”, aludirajući na trofej i povezivajući paralelu s Engleskim “It's coming home”, parola koja se najčešće mogla vidjeti prije finala.

Škoti se nisu zaustavljali, pa su na ulicama mahali zastavama Italije, napravili slavljeničku kolonu automobilima, sve radi poraza Engleske.

 

 

The National navodi da su Englezi bili umišljeni od samog početka i da niko drugi nema na terenu osim njih, te da ih je to razmišljanje dovelo do konačnog čina, a to je poraz u finalu.

Glasgow Times je okončao škotsko medijsko bombardovanje komšija s na slovom “Najbolniji scenarij za Engleze”, a zasigurno se Englezi neće brzo oporaviti od sinoćnjeg poraza.