“OSTAH SIROČE ZBOG TEBE, BABO”: Potresna poruka širi se društvenim mrežama poslije ubistva u Gradačcu

Tekst, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, napisan je kao ga je pisala Nizamina i Nerminova kćerkica

Devetomjesečna beba ostala je jučer bez oba roditelja kada je Nermin Sulejmanović ubio njenu majku, a zločin prenosio uživo. Kako smo imali priliku da vidimo jučer, mještani Gradačca u potpunoj su nevjerici i šoku poslije svega što se desilo, a društvenim mrežama širi se veoma potresna poruka.

Naime, na Fejsbuk stranici Gradačac objavljen je tekst koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a koji je napisan kao ga je pisala Nizamina i Nerminova kćerkica.

“Babo moj, bila sam tako mala, imala sam samo devet mjeseci kad si mi zadao najveću bol u životu. Zašto si to uradio, babo? Zašto si mi ubio mamu? Zašto baš pred mojim očima, babo? Bila sam tako mala da nisam mogla ništa ni reći, ni mamu odbraniti, ostavio si me na podu da ležim tako bespomoćna i gledam kako je tučeš, kako je prebijaš do iznemoglosti. Zašto si to uradio babo? Oduzeo si mi nešto najpotrebnije u životu, oduzeo si mi snagu, moj miris, dušu, zaštitu, sve si mi oduzeo i ostavio me samu… da odrastam bez mame i bez tebe, babo”, navedeno je u objavi.
Kako je dodato, Nermin je trebalo da bude zaštitnik porodice, a ne ubica majke svog djeteta.

“Trebalo je da budeš uz nas, uz mene, a ne protiv nas i da me ostavljaš samu. To ni najveći neprijatelj ne bi mogao da mi uradi, ali ti si, babo, uradio. Mogao si me ostaviti samu, mogao si mi ubiti majku, mogao si mi oduzeti djetinjstvo, ali, babo, nadam se da nikada u životu neću naići na osobu kao što si ti, a pogotovo da to bude moja voljena osoba. I kada odrastem vjerovatno ću se pitati zašto nemam roditelje kao sva djeca, slomiću se kada čujem sve ovo… gledat ću drugu djecu kako ih mama čuva, gledaću kako ih babo nosi na ramenima dok oni imaju onaj mali dječiji osmijeh. To će biti djeca koju babo neće ostaviti samu u šumi i pred njima ubiti njihovu mamu jednim metkom iz pištolja. Svi ce imati svoje djetinjistvo, a ti si meni, babo, moje, oduzeo i mamu i babu i djetinjstvo, oduzeo si mi sve… Ostah siroče zbog tebe, babo. L. M.”, piše u Fejbuk objavi.