OSILILE SE ZENIČKE KUKAVICE I NEODGOJENA BALAVČAD: Omalovažavenje heroja Šerifa Patkovića u gradskom vijeću Zenice udar je na Armiju R BiH i na kulturu pamćenja


Ovaj primitivni odnos spram Šerifa Patkovića udar je na Armiju R BiH, na kulturu pamćenja najčasnije historije našeg postojanja, na dignitet pripadnika Armije R BiH

Počeli su, osmjelili se do granice da se ratnom komandantu 7. muslimanske, heroju naše odbrane, Zlatnom ljiljanu, stopostotnom RVI u gradskom vijeću Zenice obraćaju sa “nemoj mi Boga ti tih ratnih”.
Smeta im komandant, njegova blistava ratna prošlost, njegova krv za Bosnu prolivena, zabranili bi mu da govori, da odlučuje, po njima bi Šerif Patkovic i ostali najčasniji bosanski sinovi trebali da šute, da se ne pitaju, da o njima i nama odlučuju ratne kukavice i balavčad bez kućnog odgoja i patriotske svijesti da se poštuje čovjek koji je sve nas zadužio.
Ovaj primitivni odnos spram Šerifa Patkovića udar je na Armiju R BiH, na kulturu pamćenja najčasnije historije našeg postojanja, na dignitet pripadnika Armije R BiH.

Poruka je to da pripadnici Armije R BiH nisu dobro došli u društvu koje bi da historija Bosne počinje od njih i da se završi sa njima.