Opća pomama na ljevičarskoj političkoj sceni: Kako se ogrebati o Veležov uspjeh i Veležovu crvenu boju


Fudbaleri mostarskog “Veleža” nakon serije  velikih uspjeha koje su ostvarili na evropskoj nogometnoj sceni postali su pravi ljetni hit, ne samo među svojim navijačima, nego i među ljubiteljima fudbala i sporta u cijeloj Bosni i Hercegovini, pa i susjedstvu.

Poznato je kako ništa ne uspijeva toliko kao što uspijeva uspjeh, pa se o djeliće slave i popularnosti mostarskih “Rođenih” pokušavaju “ogrebati” i ljudi iz drugih sfera javnog djelovanja, pogotovo političari. Biti viđen na stadionu na kojem nastupa “Velež” postala je ovih dana stvar društvenog ugleda i prestiža, pa se u svečanoj loži tokom nastupa mostarskih fudbalera redovno mogu vidjeti poznata lica političara, ali i novinara, estradnih i drugih umjetnika koje, inače, sport i nije previše zanimao i privlačio.

Da je biti uz “Velež” i to javno manifestirati i podijeliti sa javnošću posljednjih nedjelja “in”, potvrđuje i primjer Zukana Heleza, visokog funkcionera Socijaldemokratske partije BiH, bivšeg federalnog ministra za boračka pitanja i aktuelnog zastupnika u Parlamentarnoj Skupštini BiH.

Helez, koji je nedavno pravomoćno osuđen na pola godine zatvora zbog nasilništva, uslikao se i na Twitteru objavio fotografiju u, na prvi pogled dresu “Veleža”, uz ljevičarski intoniranu navijačku poruku: “CRVENI, CRVENI, VELEŽ ŽIVI U MENI”.

No, kada se pažljivije pogleda grb na Helezovom  crvenom (“Adidas”) dresu, lako je prepoznati da nije riječ o “Veležovom”, nego o grbu i dresu slavnog austrijskog kluba “Rapida”!?

 

 

Zanimljivo je da se najteži period Veležovog postojanja veže za vrijeme kada je na njegovom čelu bio predsjednik SDP-a Nermin Nikšić  od kojeg se očekivala barem finasijska podrška. Nikšićeva era u Veležu okončana je ispadanjem u drugu ligu uz opću euforiju i zapadnom dijelu Mostara kada je za dlaku izbjegnuto Veležovo gašenje i definitivni nestanak. Zato pomama SDP-ovaca i uopće ljevičarskih bitangi za Veležom ne predstavlja ništa drugo nego bijedni pokušaj zloupotrebe sporta u cilju pribavljanja jeftinih politčkih poena preko leđa kluba za čije uspjehe nemaju ni mrvicu zasluga.

Izvor: Slobodna-Bosna