OGREŠEVIĆ ODGOVORIO NIKŠIĆU: “Zahtjev za pomoć poslan 17. maja, vi ste se tada zabavljali sa Čovićem”


“Prije nego što ste se udostojili da makar simbolično, s trodnevnim zakašnjenjem, posjetite unesrećene ljude, prvo ste se naočigled cijele bh. javnosti u Zenici zabavljali s Draganom Čovićem i stranačkim partnerima na utakmici, na kojoj su navijači Zrinjskog otvoreno vrijeđali i državu i sve bh. patriote”.

Na takve optužbe Ogrešević je poručio da je Cazin zahtjev za pomoć Vladi FBiH poslao prije dva dana.

Njegovu reakciju ovim putem prenosimo u cijelosti:

Ne želeći ulaziti s Vama u proceduralne i političke rasprave, dužan sam još jednom ukazati na skandalozno ponašanje oktroisane Vlade Federacije BiH, koja više od 48 sati nije imala nikavu reakciju na katastrofalne poplave, koje su pogodile Krajinu i hiljade ljudi.

A kada ste i reagirali, i to, očito, samo zbog pritiska javnosti, ispostavilo se da je bolje da niste ništa poduzeli, jer ste nas samo sve dodatno ponizili. Podijelili ste mizernih 500.000 maraka za cijelu Krajinu, i to po stranačkoj liniji te time pokazali sraman odnos prema ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

No, ni to Vam nije bilo dovoljno. Prije nego što ste se udostojili da makar simbolično, s trodnevnim zakašnjenjem, posjetite unesrećene ljude, prvo ste se naočigled cijele bh. javnosti u Zenici zabavljali s Draganom Čovićem i stranačkim partnerima na utakmici, na kojoj su navijači Zrinjskog otvoreno vrijeđali i državu i sve bh. patriote.

Razumijemo empatiju, koju imate prema susjedima, i ekspresne reakcije kada ih zadesi neka nesreća. Ali, podsjećam Vas da je prioritet u radu premijera i Vlade FBiH da pomogne svojim građanima u svakom dijelu ovog bh. entiteta. Nažalost, prethodnih dana pokazali ste da je Krajina na marginama Vašeg interesovanja.

S obzirom na to da će za sanaciju šteta izazvanih poplavama trebati desetine miliona KM, građani Krajine očekuju značajniju pomoć od Vlade FBiH. Iako ste prethodnih dana pokazali ignorantski odnos, bit ću prvi koji će pohvaliti Vaše reakcije ukoliko pokažete empatiju i prema Krajini i značajnije finansijski pomognete našim unesrećenim građanima”, rekao je Ogrešević.

(SB)