OBJAVLJENA SNIMKA IZ ČELIČANE U MARIUPOLJU: Dva mjeseca nismo vidjeli nebo


Snimku pokazuje obitelji s djecom, skrivene u bunkeru metalurške tvornice Azovstal u opkoljenom Mariupolju. Prema njihovim tvrdnjama, tamo se obitelji skrivaju već sedmicama. Ruske snage nastavljaju da prodiru prema Azovstalu

Azovski bataljon objavio je snimku iz čeličane u Mariupolju u kojoj se skrivaju vojnici i civili.

Snimku pokazuje obitelji s djecom, skrivene u bunkeru metalurške tvornice Azovstal u opkoljenom Mariupolju. Prema njihovim tvrdnjama, tamo se obitelji skrivaju već sedmicama.

Žene i djeca su među onima koji se skrivaju u tunelima ispod čeličane, a djevojka na snimci kazala je kako je napustila dom 27. februara i otad nisu vidjeli ”ni nebo ni sunce”.

Ruske snage nastavljaju da prodiru prema Azovstalu

Ruske snage nastavile su sa zračnim udarima i pokušavaju da se probiju do željezare Azovstal u kojoj su utvrđeni preostali ukrajinski branioci Mariupolja, saopćio je savjetnik ukrajinskog predsjednika Oleksej Arestovič u subotu.

– Neprijatelj pokušava ugušiti posljednji pokušaj otpora branioca Mariupolja na prostoru Azovstala – izjavio je Arestovič na nacionalnoj televiziji, prenosi Reuters.

Ruski predsjednik Vladmir Purtin izjavio je u petak da je ukrajnskim snagama koje se nalaze u Azovstalu ponuđena opcija predaje, uz garancije da će im životi biti pošteđeni.

Veliki broj civila također je pronašao utočište od ruskog bombardovanja u podzemnim ptostorijama golemog kompleksa željezare, prenosi AP