Novi napad Konakovića na novinara Avdu Avdića!!


Ovo je još jedan u nizu Konakovićih istupa protiv urednika portala “Istraga.ba”, i već sada poprima zabrinjavajuće oblike.

Vrhovni sud FBiH jučer je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Ovu vijest iskoristio je kao povod lider NiP-a Elmedin Konaković i obrušio se na uglednog novinara Avdu Avdića. Ovo je još jedan u nizu Konakovićih istupa protiv urednika portala “Istraga.ba”, i već sada poprima zabrinjavajuće oblike.

“Na portalu Avde Avdića nema vijesti da je Vrhovni sud stavio tačku na slučaj Seferović. Nema ni vijest da je potvrđena optužnica protiv Mutapa i grupe. Kod Avde piše da se slučaj politizira i da su pušteni iz pritvora Mutap i ostali. Novinar?”, napisao je Konaković.

Podsjećamo, krajem prošlog jeseca je Upravni odbor Udruženja BH novinari oštro osudio optužbe koje je na račun novinara Avde Avdića na društvenim mrežama iznio lider Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP) i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Upravni odbor BH novinara saopćio je tada da navedene optužbe predsjednika NiP-a  Konakovića predstavljaju direktan pritisak na novinara Avdića i prijetnju po njegovu sigurnost, te brutalno ugrožavanje slobode medija i rada istraživačkih novinara u Bosni i Hercegovini.

Kako stvari sada stoje, Konaković ne pomišlja odustati od lova na “novinarske vještice”. (SB)