NOVALIĆ ZAPOVJEDIO MINISTRICI DUJMOVIĆ: “Osigurajte novac za košarkašice BiH”!


Nakon što su danas mediji objavili da je Federalno ministarstvo kulture i sporta zbog “nepravilnog numerisanja” odbilo zahtjev Košarkaškog saveza BiH za podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji za odlazak na Evropsko prvenstvo, reagovao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Shodno tome, Novalić je uputio pismo federalnoj ministrici kulture i sporta Zori Dujmović od koje zahtjeva da se obezbijedi finansijska podrška košarkašicama BiH za njihov historijski uspjeh.

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Evrope, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila historijski uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

Kako je istaknuto, njihov rad i zalaganje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obavezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost.

Dodano je da je ženska košarkaška reprezentacija BiH ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Evropsko prvenstvo.

“S tim u vezi zahtijevam da se ovaj historijski uspjeh jednog sportskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorni ministar, osigurate adekvatnu finansijsku podršku Košarkaškom savezu BiH – ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, stoji na kraju pisma federalnog premijera”, saopćeno je iz Ureda premijera.