NIJE MENE STRAH NJIH, VEĆ NAS: Gorčina u stomaku zbog izdaje generala Alagića od “naših” Lagumdžije i Kambera


“Nije mene strah šta sa nama planiraju uraditi “oni”, već je mene strah šta smo u stanju uraditi “mi” sami sebi!”Nije prijetnja za opstanak Bosne i Hercegovine osuđeni ratni zločinac Kordić, prijetnja za opstanak Bosne i Hercegovine je podmukli veleizdajnik Asim Kambera i spoznaja da takvih ima još puno među mojim narodom!

“Sinoć sam gledao dokumentarni film “ZAGONETKA ALAGIĆ” majstora Avda Huseinovića, a jutros me zatekao snimak presuđenog ratnog zločinca Darija Kordića gdje na nekakvoj pijanki kaže “sve bih ponovo, svaka je sekunda vrijedila”.

Sinoć ponos, žal, tuga i bol zbog nepravde. Jutros ljutnja, poniženje, nemoć i osjećaj izdanosti. Mnogo je to emocije za sedmicu, a ne za par sati. To je naša sudbina, na svetoj zemlji Bosni”, piše Haris Silajdžić, zastupnik Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Predstavničkom domu Parlamenta entiteta F BiH.

“Kada Kordić i razni drugi kordići vide kako tretiramo svoje heroje, prije svega one koji su ga zaustavljali u njegovim bestijalnim krvavim pohodima, sigurno da se ohrabre, trljaju ruke nestrpljivo čekajući priliku da završe istrijebljenje našeg naroda. Zatiranje naše vjere, tradicije i kulture je velikodržavnim projektima iz susjedstva i komšiluka, ali i bolesnim izvršiocima na terenu jedina želja, misija i vizija odnosa sa nama. Oni to nisu kadri uraditi bez naše slabosti. Da bi napunili masovne, grobnice i logore uvijek je prethodila naša izdaja, glupost, pokvarenost, nesnađenost, potkupljivost i podaništvo njima i njihovim interesima.

Nije prijetnja za opstanak Bosne i Hercegovine osuđeni ratni zločinac Kordić, prijetnja za opstanak Bosne i Hercegovine je podmukli veleizdajnik Asim Kambera i spoznaja da takvih ima još puno među mojim narodom!

Ne mogu nama Dragan Čović ili Milorad Dodik ništa, nama je ozbiljnija opasnost od ovakve SDA u kojoj nakon svega politički djeluje Asim Kamber!

Ne trebamo brinuti od onog što nam rade Plenković i Vučić, ali moramo biti svjesni da je “naš” Zlatko Lagumdžija poslao specijalce po noći da uhapse rahmetli Alagića u njegovoj kući i sa lisicama na ruci i vrećom na glavi ga dovode u Sarajevo!”, piše on dalje na svom Facebook-u.

Silajdžić smatra i da “ne može nama ništa porast antiislamizma u Evropi, ali nas rastura ponašanje većine u Gradskom vijeću grada Sarajeva, oni koji ne htjedoše izglasat prijedlog da Avdo Huseinović dobije šestoaprilsku nagradu Sarajeva!”

“Nisu po nas opasni nepovoljni geopolitički odnosi u svijetu, koliko su opasni umišljeni mali samoprozvani lideri koji discipliraju članove svojih stranaka i svoga naroda, a prostiru se za naklosnost rušitelja naše domovine!

Nisu loše aktivnosti stranih diplomata i obavještajaca ni do koljena retrogradnim kvazi- intelektualnim i novinaraskim elitama koje se napinju iz petnih žila da u zanosu neobjašnjivog autodestruktivizma relativiziraju ulogu naših prvaka u odbrani države tokom agresije!

Nije mene strah šta sa nama planiraju uraditi “oni”, već je mene strah šta smo u stanju uraditi “mi” sami sebi!”