NI OBRAZA NI ČASTI! Elmedin Konaković “kao Bošnjak”o projektu „Otvoreni Balkan“: “Bošnjak mora ispraviti kičmu.”


Tek što su se strasti smirile, Konaković nastavlja ispipavati puls građana novom tiradom budalaština poručivši kako je došlo vrijeme da Bošnjak ispravi kičmu, a to ispravljanje kičme podrazumjeva bošnjačko utapanje u Vučićevom “Otvorenom Balkanu”. Zanimljivo je da Konaković uporno napada “režimske medije” iako je više od pola godine lider režima koji je nametnuo Christian Schmidt.

 

Lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković nedavno je izjavama o mogućem pristupanju projektu „Otvoreni Balkan“ uzburkao javnost u Bosni i Hercegovini, poručivši da podržava taj projekt, ali “da se prvo mora završiti započeto iz Berlinskog procesa”.

Ovime je Konaković postao prvi političkih zvaničnik iz Sarajeva koji je dao podršku inicijativi nastaloj dogovorom predsjednika Srbije i premijera Sjeverne Makedonije i Albanije.

Zatim je dao jednu nevjerovatnu izjavu rekavši da bi unutar “Otvorenog Balkana” živjelo više od 5 miliona Bošnjaka što je potpuna besmislica, a čak je tu regionalnu inicijativu okarakterzirao kao “potencijalnu državu”.