Nezavisna analitičarka sarajevske trojke u dilemi: „Da li Erdogan dolazi na vjenčanje Izetbegovićeve kćerke ili…“


Ivana Marić “nezavisna politčka analitičarka” sarajevske trojke oglasila se po običaju priglupim komentarom na društvenim mrežama pokušavajući omalovažiti posjetu turskog predsjenika Erdogna Sarajevu i njegovo prijateljstvo sa Bakirom Izetbegovićem.

„Da li Erdogan dolazi u Bosnu i Hercegovinu na vjenčanje Izetbegovićeve kćerke, pa će se, kad je već tu, sastati i sa bh. zvaničnicima ili je već ranije najavio zvaničnu posjetu BiH, pa su Izetbegovići tome prilagodili datum vjenčanja“, upitala se Ivana Marić!?

Kako je ranije izvijestila „Slobodna Bosna“, Turski predsjednik bi na Međunarodni aerodrom Sarajevo trebao doputovati danas u prijepodnevnim satima u pratnji delegacije, a nakon dolaska u glavni grad BiH će obići mezar prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, na Šehidskom mezarju Kovači.

Predsjednik Turske bi trebao klanjati džumu-namaz u Baščaršijskoj džamiji, a potom se sastati sa predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željkom KomšićemŠefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

(SB)