Nepozvani Draško Stanivuković ipak dolazi u Mostar - BH Vijesti

Nepozvani Draško Stanivuković ipak dolazi u Mostar


Stanivuković, kojem prema novim propisima prijete i kazne ako nastaviti s ovakvim ponašanjem, kaže da ga je odluka organizatora skokova razočarala. Kaže kako se “bori protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva”

U međuvremenu je Draško Stanivuković odgovorio organizatorima ovih skokova poručivši im “da neće mijenjati stavove o prošlosti iako je pružio ruku za bolju budućnost”. On kaže da je njegov stav o pitanjima iz historije bio poznat i prije nego što je dobio poziv da prisustvuje tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.

“Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat”, istakao je on.

Također, Stanivuković, kojem prema novim propisima prijete i kazne ako nastaviti s ovakvim ponašanjem, kaže da ga je odluka organizatora skokova razočarala. Kaže kako se “bori protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva”.

“U Banjoj Luci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjoj Luci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro. Imao sam namjeru da gledam skokove i posjetim našu Sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele”, riječi su Draška Stanivukovića kojim ipak najavljuje posjetu Sabornoj crkvi. STAV