NEOČEKIVANO! HAALAND SE OGLASIO NAKON ŠTO JE MESSI OSVOJIO ZLATNU LOPTU: Njegov potez govori sve
LIONEL MESSI (36) je osmi put osvojio Zlatnu loptu. To više nije nagrada za najboljeg nogometaša godine na izmaku, nego prethodne sezone.

Tako su glavni favoriti za njeno osvajanje za 2022/23 bili Messi, koji je Argentinu vodio do naslova prvaka svijeta, i 13 godina mlađi Erling Haaland. On je pak s 52 gola vodio Manchester City do trostruke krune, u sklopu koje je najvažniji prvi trofej Lige prvaka za City. Na kraju je Messi osvoji Ballon d'Or, Haaland je bio drugi, dok je treći Kylian Mbappe.

Messi se prilikom primanja nagrade naklonio mladim konkurentima: “Erling i Kylian su dvije natjecateljske zvijeri. Dobro poznajem Kyliana, a kod Erlinga morate vidjeti kako slavi golove. Očekujem da će se njih dvojica ubuduće tući za ovu nagradu. Zaslužili su.” No, posebno se obratio Norvežaninu: “Kao što sam rekao, on je također jako zaslužio Zlatnu loptu. Erling je osvojio Premiership i Ligu prvaka te bio najbolji strijelac svega. Ova nagrada je večeras mogla biti i tvoja. Tako da sam siguran kako ćeš je idućih godina osvajati.”

Međutim, mnogi ljubitelji nogometa, novinari i legende, uvjereni su da je Haaland trebao dobiti ovu Zlatnu loptu.

Tačnije, da ju je Messi nezasluženo osvojio, a da je Haaland oštećen. No, genijalni norveški golgeter gospodski je podnio poraz. Dugo se čekala njegova reakcija, a onda je oduševio njome. 24 sata nakon ceremonije u Parizu objavio je fotografiju Messija sa Zlatnom loptom i čestitao mu na španskom jeziku. 

(Index.hr)