NEBULOZE ISLAMSKOG INFLUENCERA IZ BiH: Društvo se moralno srušilo kada su ženu izveli iz kuće


Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom. Pezićeva Facebook stranica broji preko 222 hiljada lajkova i skoro 300 hiljada pratitelja

Elvedin Pezić iz Bosne i Hercegovine jedan je od najpoznatijih tumača islama u regiji, a njegovi statusi na društvenim mrežama često izazovu veliku pozornost, kao i rasprave zbog njegovih zastarjelih stavova.

Jedan od takvih Facebook statusa odnosi se na položaj žene u društvu.

“Zapadno društvo moralno se SRUŠILO onog momenta kada su ženu izveli iz kuće i onda kada je žena postala sve osim MAJKA!!!”, poručio je Pezić, a njegov status je pokupio preko dvije hiljade lajkova.

Neki od pratitelja složili su se s ovom nebulozom.

Kredit za kuću – grijeh

Mr. Elvedin Pezić na svom Facebook profilu postavio je još jednom odgovor na pitanje: “Da li je grijeh uzeti kredit na kamatu i tako kupiti stan ili kuću?”

U kratkom video klipu, Elvedin Pezić kaže: “Ljudi nemaju novca da kupe za keš, jedina opcija je da kupe kuću je uzimanje kamatnog kredita. Zapamtite danas jedno veliko pravilo. Mi znamo da je kamata haram…  Da li nego u Australiji može iznajmiti kuću pod kirijom, i bacati novac 10 godina na kiriju. Bolje da čovjek baca novac u kiriju, pa da bude u Allahovom zadovoljstvu, nego da kupi kuću na kamatni kredit, pa je ona u njegovom vlasništvu a on u Allahovoj srdžbi.” Izjavio je Elvedin Pezić na video klipu.

“Moderno društvo. Ljubomora kod muškaraca umire, a sram kod žena nestaje”, “Istina”, “Tako je, danas sve žene žele da rade samo da bi ostavile djecu nekom drugom da ih čuva, a one kao da se ‘odmore’ od djece jer im smetaju, pa idu da se miješaju s muškarcima”, neki su od komentara.

Jedna pratiteljica jasno je poručila Peziću što misli o njegovoj teoriji.

“Ljude koji misle da su svi belaji nastali kada se ‘žena izvela iz kuće’ ne bi trebalo izvoditi iz kuće. Sramotna izjava! Imam dojam da se pojedini ‘muškarci’ boje da im se ‘žena izvede iz kuće’ jer će, ne daj Bože, svijeta vidjeti pa joj on neće biti zanimljiv. Žena nije objekt da se drži u kući već joj je mozak dat s razlogom, da misli, da se školuje, da napreduje, a naravno i da taj mozak koristi i formira zdravu obitelj”, poručila je, a njen komentar je pokupio preko hiljadu lajkova. Index.hr