Nebo sjevernog pojasa Gaze bilo obasjano eksplozijama
Nebo sjevernog Pojasa Gaze bilo je obasjano eksplozijama dok se bombardiranje pojačavalo danas kasno navečer.

CNN-ov međunarodni diplomatski urednik Nic Robertson u Sderotu u Izraelu vidio je rakete koje su padale na Gazu više od 30 minuta osvjetljavajući noćno nebo. Pojačana vatra dolazi nakon što je izraelska vojska objavila da je opkolila grad Gazu.

Bolnica Al-Quds, druga po veličini u gradu Gazi, i okolno područje su se posljednjih dana našli pod pojačanom vatrom, pri čemu je nekoliko ljudi ranjeno i oštećena bolnička struktura, prema Palestinskom društvu Crvenog polumjeseca (PRCS).

“Pojačani izraelski zračni napadi i pucnjava ugrožavaju živote posvećenog medicinskog osoblja i tisuće civila u tom području”, rekao je PRCS u današnjem priopćenju.

“Izraelska vojna vozila ispalila su metke neselektivno na područje s oko kilometar južno od bolnice, ranivši dijete i mladića koji su stajali ispred medicinskog centra, te probila zidove bolničkog skloništa na šestom katu za prognanike i djecu”, prema humanitarnoj organizaciji.

Napad je oštetio bolničke središnje klimatizacijske jedinice i jedan od spremnika vode, kaže PRCS. PRCS je također optužio Izraelske obrambene snage da su pucale na vozilo hitne pomoći dok su humanitarni radnici prenosili mrtve i ranjene Palestince.

PRCS je objavio slike dvojice bolničara za koje je rekao da su pretrpjeli ozljede od vatrenog oružja i šrapnela. CNN je kontaktirao izraelsku vojsku za komentar. U prijašnjim izjavama izraelska vojska je tvrdila da “traži i nastavlja tražiti da se svi civili presele južno od Wadi Gaze radi veće sigurnosti”.