Nataša Kandić: Vrh Srbije podržava otcjepljenje RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, predsjednikom Narodne skupštine RS Nedeljkom Čubrilovićem i premijerom RS Radovanom Viškovićem.

Kako je ranije najavljeno, Vučić s predstavnicima RS razgovarati o aktuelnij situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije projekata koje realizuju zajedno.

“Sve vidimo, svi šutimo: sastanak predsjednika Srbije sa svitom BHRS radi podrške nakon donošenja zakona o zabarni genocida je pogrešna odluka i događaj koji potvrđuje stav aktuelne vlasti da ne priznaje međunarodne presude i da podržava ratne prijetnje RS o otcepljenju.

Kako su prenijeli mediji ranije, Vučić je rekao da će im poručiti tri stvari:

“Pod jedan moramo da čuvamo mir, pod dva Srbija će poštovati Dejtonski mirovni sporazum, integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske i pod tri Srbija će uvijek biti uz narod u RS i pomagati na svaki način. To su važne stvari koje će Srbija iskazati u svakom trenutku”, zaključio je Vučić.

Sastanak je zakazan za 12.00 sati u vili “Mir”, a snimateljima i foto-repoterima bit će omogućeno snimanje početka susreta.

Nakon razgovora planirane su izjave za medije u 13.00 sati, saopćeno je iz pres-službe predsjednika Srbije.