NARODNA SKUPŠTINA RS! Dodikovo fašističko divljanje: Sudija “šiptar” nam neće govoriti šta je pravo, zabranit ćemo rad SIPA-e, Tužilaštva BiH i Suda u RS-u

Ustavni sud BiH ne može mijenjati ustavni poredak, poručio je na posebnoj sjednici Narodne skupštine predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ustavni sud BiH ne može mijenjati ustavni poredak, poručio je na posebnoj sjednici Narodne skupštine predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

“Јa ću biti taj koji će opet predložiti da se zabrani djelovanje SIPA Tužilaštva i Suda BiH u Republici Srpskoj, dok se te institucije ne vrate u ustavne okvire”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici gdje se raspravlja o Prijedlogu zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u.

Istakao je da se RS se u kontinuitetu bori da očuva svoju ustavnu poziciju.

Naglasio je da Ustavni sud promoviše centralističku bošnjačku politiku uz podršku stranaca.

“Suština Dejtonskog sprazuma je decentralizacija”, istakao je Dodik i dodao da Ustavni sud u kontinuitetu krši Ustav.

“I ova odluka koju su donijeli prije nekoliko dana je takođe neustavna”, izjavio je Dodik koji je zatim međunarodnog sudiju u Ustavnom sudu BiH, Ledia Bianku, nazvao “Šiptarom”.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH nije dao nikakav odgovor nakon zahtjeva iz Republike Srpske da do petka, 23. juna do podne povuče odluku o brisanju člana 39 Pravilnika tog suda, kojim je predviđeno odgađanje sjednice ako ne prisustvuje najmanje jedan sudija koga je izabrala Narodna skupština RS.

(SB)