NAKON ZVANIČNOG UČLANJENJA U SDA, FARUK KAPIDŽIĆ PORUČIO: “Ukazano mi je povjerenje i mogućnost za nastavak borbe u okviru same stranke protiv anomalija koje su je zadesile u prošlosti”


Iako već odavno arhitekt Faruk Kapidžić pokazuje izrazitu sklonost prema djelovanju SDA, i po pozivu lidera ove stranke (kako je u jednom intervju pojasio) obavljao i obavlja značajne funkcije, zvanično učlanjenje u ovu stranku upriličeno je tek jučer.

Vijest je objavljena na službenom Facebook nalogu lidera SDA Bakira Izetbegovića, a sam Kapidžić je pričekao naredni dan da se oglasi.

“Mnogi su sposobni, pošteni i vrijedni kadrovi otišli iz stranke u tišini i da niko ne zna, uglavnom zbog nepravde izazvane djelovanjem pojedinih nepoštenih, nesposobnih i bezobraznih kadrova koji su takođe otišli iz stranke, ali uz buku, galamu, ucjene i neviđenu medijsku pratnju.Zahvaljujući bezrezervnom povjerenju jednog čovjeka prema meni i njegovoj bezuslovnoj podršci struci i mojoj borbi za istu, ukazano mi je povjerenje i mogućnost za nastavak borbe i u okviru same stranke protiv anomalija koje su je zadesile u prošlosti kao i za samu državu koja će morati uvijek biti branjena jer će uvijek biti meta napada.Svi znaju šta sam radio, šta govorio i šta pisao u proteklih 15-tak mjeseci. Zbog toga su neki ljuti i negativni, a drugi radosni i pozitivni. Trudit ću se da i prvi i drugi to budu još više i da opravdam ukazano povjerenje”, napisao je Kapidžić na svom Facebook profilu.