NAKON ŠTO SU BOŠNJAČKI KLIMOGLAVCI PREDALI SAVEZ DODIKOVOM SESTRIĆU! Fudbalski savez BiH nije čestitao Dan nezavisnosti - BH Vijesti

NAKON ŠTO SU BOŠNJAČKI KLIMOGLAVCI PREDALI SAVEZ DODIKOVOM SESTRIĆU! Fudbalski savez BiH nije čestitao Dan nezavisnosti


U Bosni i Hercegovini danas se obilježava Dan nezavisnosti.

– Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH, Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive? – bilo je referendumsko pitanje na koje su građani BiH odgovorili 1. marta 1992. godine.

Referendum je održan 29. februara i 1. marta, a izjasnilo se 2.073.568 građana, odnosno 63,6 posto. Od izašlih na referendum njih 99,7 posto je glasalo “za”, a protiv je bilo 0,3 posto.

Čestitke povodom praznika stižu sa svih strana, kako iz BiH, tako i van zemlje. Oglašavaju se i popularni bosanskohercegovački sportisti. Edin Džeko, Amel Tuka, Jusuf Nurkić, Džanan Musa i mnogi drugi čestitali su sugrađanima Dan nezavisnosti BiH. Učinio je to i Košarkaški savez BiH.

Iznenađujući je muk iz Fudbalskog saveza BiH. Krovna kuća bh. fudbala do 17 sati nije se oglasila na web stranici, Facebooku, Twitteru, niti nedavno kreiranom Instagram fan pageu.

Da neki novi vjetrovi pušu na adresi Bulevar Meše Selimović 95, pokazuje i činjenica da je FSBiH proteklih godina redovno čestitao ovaj praznik na zvaničnoj web stranici. I to u ranim jutarnjim satima…

I predsjednik FSBiH Vico Zeljković proteklih dana pokazao je koliko (ne)poštuje BiH i instituciju na čijem je čelu. Na fotografijama sa mnogobrojnih sastanaka u zgradi Saveza, pompezno nazvanoj Kuća fudbala, ne vide se državna obilježja, kao ni obilježja FSBiH.