MVP RAZOTKRIVA NOVE NEISTINE ARNAUTA: Ministrica Turković nije potpisala nikakav sporazum sa Sergejem Lavrovim


Obavještavamo javnost da se radi o očito namjerno plasiranim dezinformacijama od strane Naše stranke i Damira Arnauta

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine saopćilo je danas da je zastupnik u Parlamentu BiH, trenutno iz Naše stranke, Damir Arnaut iznio u javnosti niz netačnih informacija koje u trenutnim okolnostima mogu nanijeti štetu međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine zbog čega je neophodno reagirati.

U reakciji iz MVP BiH se navodi da je Arnaut javno, u televizijskoj emisiji TVSA, izjavio da je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, „u Moskvi potpisala otvaranje ruskog kulturnog centra u BiH“ iznoseći i niz drugih paušalnih tvrdnji u vezi s diplomatskim predstavljanjem.

– Obavještavamo javnost da se radi o očito namjerno plasiranim dezinformacijama.

Ministrica Turković nije potpisala nikakav sporazum sa Sergejem Lavrovim, ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije pa ni sporazum o otvaranju ruskog kulturnog centra u BiH. Konačna odluka u vezi s tim zahtjevom Ruske Federacije je na Predsjedništvu BiH, što je procedura koju bi Arnaut trebao poznavati.

Nije se ni, kako Arnaut tvrdi, ministrica Turković s Lavrovim sastala u Moskvi, već u Sočiju – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.