Murphy s Mehmedagićem: Zahvala OSA-i na saradnji sa SAD


Murphy i Mehmedagić razgovarali su o sigurnosnoj situaciji u BiH.

Novoimenovani ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovni Michael J. Murphy i njegova zamjenica Deborah Mennuti sastali su se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) BiH u ulozi ambasadora SAD u našoj zemlji, razgovaralo se o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu, saopćeno je iz OSA-e.

Generalni direktor OSA-e je upoznao ambasadora Murphyja o aktuelnom stanju sigurnosti u u Bosni i Hercegovini te radom OSA-e na prevenciji i suzbijanju sigurnosnih prijetnji, s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini i mogućih implikacija na sigurnosno okruženje u Bosni i Hercegovini.

Murphy se zahvalio OSA-i na partnerskoj saradnji sa sigurnosnim agencijama SAD, te pružio joj punu podršku u borbi protiv terorizma, radikalizma, organiziranog kriminala i korupcije.

Također,  Murphy je tokom ovog sastanka naglasio čvrstu podršku SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine, te još jednom istakao značaj međusobne saradnje svih sigurnosnih agencija i tijela u Bosni i Hercegovini sa partnerskim agencijama Sjedinjenih Američkih Država.

Generalni direktor OSA-e BiH poželio je novoimenovanom američkom ambasadoru dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i zaželio mu uspješan mandat na toj poziciji.

(Vijesti.ba / FENA)