Monstruozne poruke i fotografije na FB, nadležni ne reagiraju: "Klao bih muslimansku djecu..." - BH Vijesti

Monstruozne poruke i fotografije na FB, nadležni ne reagiraju: “Klao bih muslimansku djecu…”

Odmah su tužilaštvo i MUP RS-a uz snažnu medijsku podršku RTRS-a i drugih medija u ovom entitetu krenuli u akciju, te je efendija Mahić dobio poziv da se u svojstvu osumnjičenog javi u PU Prijedor 7. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje.

Policija iz RS-a u ovom je slučaju i bila više nego brza, a mediji već danima uz pomoć i samog predsjednika RS-a Milorada Dodika crtaju metu na čelo časnom kozaračkom imamu.

Ali zato ni mediji, niti nadležni organi ne reagiraju na profil otvoren na Facebooku “Četnički pokret Republika Srpska” na kojem neko objavljuje fotografije na kojima je stariji čovjek u četničkoj uniformi koji poziva na ubijanje i klanje, te poručuje kako je “ubijao i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”, te poziva “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”.

Fotografija i poruka da bi “klao muslimansku djecu” obrisana je sa ovog profila. Ostale i dalje su objavljene javno, a na nekima od njih se nalaze i djeca za koju piše da su navodno njegovi unuci i unuke.

Društvene mreže su se usijale, a korisnici se pitaju kako to da na ovakve otvorene prijetnje Bošnjacima nema nikakve reakcije državnih organa vlasti i sigurnosno-policijskih agencija.

Ova fotografija uz monstruoznu poruku obrisana je sa FB profila

 

Slika

 

Faktor