Mnogi stručnjaci vjeruju da je pojačani metabolizam

Mnogi stručnjaci vjeruju da je pojačani metabolizam ključ za efikasno mršavljenje. Dobra vijest je da postoje mnoge prirodne namirnice koje mogu pomoći da ubrzate vaš metabolizam, pogotovo kada je riječ o začinima.

Gubitak težine je praćen osjećajem gladi. Međutim, važno je napomenuti da prava kombinacija namirnica može vam pomoći ubrzati vaš metabolizam i riješiti se viška kila, lako i na prirodan način.

Prema studiji učinjenoj od strane istraživača medicinskih znanosti Sveučilišta u Iranu, gubitak težine uvelike ovisi o načinu na koji se kombiniraju ishrana. Sudionici ovog istraživanja bili su podijeljeni u dvije skupine, a svaki od njih sastojala se od 44 pretilih žena.

Tokom sljedećeg tri mjeseca žene iz obje skupine dobile su zdravu hranu i konzumiranje manje od 500 kalorija na dnevnoj bazi. Ono što je napravilo razliku između prehrane tih skupina su začini. Prva grupa je dobila 3 grama praha kumine dnevno, obično u kombinaciji sa 140 grama jogurta. S druge strane, druga grupa primila je jednaku količinu jogurta ali bez kumina.

Na kraju studije istraživači su prikupili rezultate koji su bili više nego nevjerojatni! Žene iz prve grupe, koje su uzimale jogurt i kumin, izgubile su 6 kilograma više u odnosu na drugu grupu.
Začudo, prva grupa je također izgubila znatno više mase od druge. Prva skupina je izgubila 14,64%, dok je druga izgubila samo 4,91%.

Ono što čini kumin tako efikasan je njegovo obilje filosterola, spoj koji sprečava nakupljanje holesterola u telu. Mnogi znanstvenici vjeruju da je to razlog zašto kumin ima sposobnost da ubrza metabolizam.