Ministre Vraniću, kako to da se sada odjednom može birati vakcina u Zetri?


Vranić je, dakle, Zahiragića pozvao da se vakciniše i da pritom bira vakcinu koju želi primiti.

U izjavi za “Raport”, Vranić se osvrnuo na izjave kantonalnog zastupnika u KS Harisa Zahiragića, koji je kazao da je zabrinut zbog slabog odziva mladih kada je u pitanju vakcinacija protiv koronavirusa.

– Pozivam Zahiragića da, kao primjer mladima, pokaže da vjeruje u imunizaciju, jer je iskazao ogromnu brigu za građane KS. Neka bira vakcinu, predlažem petak – poručio je Vranić.

Vranić je, dakle, Zahiragića pozvao da se vakciniše, a pritom da bira vakcinu koju želi primiti.

Ovakva Vranićeva izjava dolazi u vrijeme kada je odziv građana na vakcinaciji neočekivano mali, između ostalog i zbog toga što vlast Kantona Sarajevo građanima uporno plasira informacije da ovih dana u Zetri mogu dobiti samo jednu vakcinu – “AstraZenecu”, te im ne nudi mogućnost izbora. “AstraZeneca”, koju mjesecima prati negativna kampanja, nije toliko primamljiva građanima, što je ministar i sam priznao na jednoj konferenciji za medije u Zetri.

Kako to da se sada odjednom može birati vakcina? Znači li to da su Vlada KS i Ministarstvo zdravstva na čelu s Vranićem sve vrijeme obmanjivali ljude i da su, primjera radi, “Pfizer”, za kojeg ministar tvrdi kako su “građani za njega emotivno vezani”, čuvali samo za odabrane?

(SB)