MILAN TEGELTIJA SAVJETUJE TROJKU: “BiH ima šansu samo ako iz nje bude uklonjena mladomuslimanska politička filozofija koju reprezentuje SDA!”


“Uklanjanje SDA i njene politike i krakova po dubini institucija BIH ali i FBiH je mnogo teži i duži posao. Bez toga, prosta smjena SDA iz Savjeta ministara neće imati skoro nikakav efekat”, poručio je Tegeltija.

Danas je na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH potvrđen novi saziv Vijeća ministara BiH u kojem, nakon osam godina, neće biti kadrovi SDA.

Ovu činjenicu komentarisao je na svom Twitter profilu Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši kompromitirani predsjednik VSTV-a.

“Uklanjanje SDA iz Savjeta ministara je samo vrh ledenog brijega. Uklanjanje SDA i njene politike i krakova po dubini institucija BiH ali i FBiH je mnogo teži i duži posao. Bez toga, prosta smjena SDA iz Savjeta ministara neće imati skoro nikakav efekat.

Ako toga ne budu svjesni ljudi iz “Trojke” ili ako tom poslu pristupe nedovoljno ozbiljno i ako nastave SDA narative i ne iskoriste nokdaun u kojem je sad SDA za promjenu političke filozofije u Sarajevu, ovo će im biti samo kratkotrajni izlet nakon kojeg će se SDA vratiti samo jača.

Ključna stvar za promjenu političke filozofije u Sarajevu je odmicanje od SDA narativa, jer dok god SDA kreira narative kreira i političku filozofiju u kojoj će ona uvijek biti original, a svi ostali samo njene kopije. Zato je suzbijanje SDA narativa od ključnog značaja dugotrajnosti uklanjanja SDA.

BiH ima šansu samo ako iz nje bude uklonjena mladomuslimanska politička filozofija koju reprezentuje SDA i koja je dominantan razlog svih problema koje od osnivanja mladih muslimana ima BiH”, napisao je Tegeltija.

alt

(SB)