Mensur Graca: Iskreno, mene lično zanima samo moj bošnjački narod, nakon novih genocida ne vjerujem Srbima i Hrvatima


Mene lično interesuje samo moj bošnjački narod, narod kojeg progone još od doba Bogumila pa sve do današnjeg dana. Srbi i Hrvati su nas nebrojeno puta izdali, prevarili, ubijali, klali, otimali zemlju, palili domove…, od Kraljevine SHS do današnjih dana. Komšije bi najviše voljele da nas fizički nema pa da se fino razbaškare na životnom prostoru na kojem živi ovaj nesretni bošnjački narod. Pošto je to teško izvodljivo onda idu na kartu da nas ne bude u političkom smislu. Njima je cilj da preuzmu poluge vlasti pa da palica, puška, sudija i valuta budu u njihovim rukama a Bošnjaci nek žive tu pod nekim podstanarskim statusom. Znam da će mnogi reći:” nisu svi isti”, slažem se, nisu ali su rijetki primjeri poput Željke Komšića

A sto bih im vjerovao?
Mene licno interesuje samo moj bosnjacki narod, narod kojeg progone jos od doba Bogumila pa sve do danasnjeg dana. Nekada su nas proglasavali nevjernicima, pa nas trijebili gdje su god mogli. Kada smo postali muslimani i to im nije bilo po volji pa su samo nastavili ono sto su davno zapoceli. Bjezanje iz BiH prema Anadoliji dolaskom Austro-Ugarske nas je haman upolovilo a nista bolje nije bilo ni u doba kraljevine SHS jer su nas i tada iako je bio mir zaklane bacali u jame i bezdane, palili nam kuce, nazivali nas Turcima, pokrstavali silom.
Tako su nas u toj kraljevini SHS kako rekoh u miru, bez rata 9. i 10. novembra 1924. godine masakrirali u selu Sahovici u Crnoj Gori. Broj pobijenih nikad nije utvrdjen pa se barata brojem izmedju 300 i 1000 pobijenih i to sve u roku od samo dva dana. Danas Sahovici vise ne postoje, ime su mu promjenili pa se danas zovu Tomasevo a u njemu nema ni jedan Bosnjak. Tamo danas zivi neki drugi narod. Trijebili su nas cetnici i ustase i u drugom svjetskom ratu a ni partizanima bas nismo bili dragi i to onim sto kokardu zamjenise petokrakom.
Treba biti iskren pa reci da smo za vrijeme Brozove vladavine bili postedjeni klanja i progona ali nam je i kod njega bilo zabranjeno slobodno izjasnjavanje. Nisi mogao reci ko si i sta si nego su nam “velikodusno” dozvolili da izaberemo, volja ti biti Srbin, volja ti biti Hrvat. Hajde, bolje i to nego da su nas u jame bacali. Period u Titinoj drzavi iskoristili smo da se obrazujemo i demografski obnovimo, ono sto smo populacijski izgubili u zadnjih stotinjak godina obnovljeno je koliko toliko. Raspad Jugoslavije i povrat drzavnosti BiH iskoristili smo za povrat svog narodnog imena Bosnjak/ci u stvari izborili smo se konacno za slobodu slobodnog izjasnjavanja.

Na 30% teritorija BiH ( gdje su Bošnjaci večina)

– montiraju se afere
– djeluje “Sipa”
– djeluje Schmidt
– djeluju strane ambasade
– mediji linčuju pojedince i grupe
– djeluju socijaldemokrate
– djeluje Naša stranka
– djeluje NiP
– djeluje jos desetak fake stranaka
– djeluje srpska BIA
– djeluje hrvatska SOA
– djeluju organizacije duginih boja
– djeluje OHR
Na 70% teritorija BiH je mirno, tamo djeluju samo Srbi i Hrvati.
I opet mnogi Bošnjaci ne kontaju ništa, ili kontaju.
To sto smo se izborili za vracanje drzavnosti i suvereniteta BiH te vracanje bosnjastva nije nam tek tako oprosteno. Stigla je naravno kazna, sve smo to skupo platili a zavrsilo se Genocidom. Izvrsioci su bili potomci onih istih od prije par stotina godina ranije. I tako se istorija na prostoru BiH ponavlja a mi nikako da stanemo na loptu, da se ohavizamo. Vazda isto, oni ubijaju a mi ucimo Fatihe i jos prida o zlocinima necemo da pricamo da im ne iskvarimo hatar. Valjda treba gledati naprijed a ne nazad, rekli bi ovi nasi multietnicari. A oni? E oni mogu gledati nazad i do Kosovskog boja a mogu i od svojih presudjenih ratnih zlocinaca praviti heroje.
Eto ovo su uglavnom fakte u kratkim crtama o kojim se mora pricati svaki dan. Komsije bi najvise voljele da nas fizicki nema pa da se fino razbaskare na zivotnom prostoru na kojem zivi ovaj nesretni bosnjacki narod. Posto je to tesko izvodljivo onda idu na kartu da nas ne bude u politickom mislu. Njima je cilj da preuzmu poluge vlasti pa da palica, puska, sudija i valuta budu u njihovim rukama a Bosnjaci nek zive tu pod nekim podstanarskim statusom, necemo ih dirati. Zato oni u mirnodopskim uslovima hrle u gradjanske partije i to samo gdje zive Bosnjaci dok ih takve partije uopste ne interesuju tamo gdje su Srbi i Hrvati u vecini. Oni su kao bajagi za multi-kulti BiH a u stvari oni spajaju ugodno sa korisnim. Ugodno je jako primati 3-4000 maraka plate u ovom kako oni kazu bosnjackom toru a istovremeno lagano Bosnjake razvlascivati, korak po korak. Ako mislite da oni imaju nesto protiv manjeg entiteta ili tzv. HZHB i da im je jako stalo do BiH onda ste u debeloj zabludi.
Da se BiH sutra raspadne nastale bi dvije nove uvecane drzave a oni bi se u tim drzavama integrisali za 15 minuta. A Bosnjaci? Bosnjacima bi bili otvoreni stari Anadolski koridori. Znam da ce mnogi reci:” Menso nisu svi isti”, slazem se, nisu ali su rijetki primjeri poput Zeljke Komsica. Ima ih to je tacno ali nedovoljno. Ja 30 godina cekam na izvinjenje, na trazenje oprosta a toga nema a kako stoje stvari nece ga ni biti. Zato zadrzavam pravo da im ne vjerujem, ne postoji ni jedan razlog za povjerenje. Nije do nas Bosnjaka a nije ni do istorije. Sve je do ljudi, odgoja i onog sto iz kuce poneses.
Slika može predstavljati 2 osobe
Slika može predstavljati 2 osobe i brada
Slika može predstavljati 1 osoba i naočale
Slika može predstavljati 1 osoba
Slika može predstavljati 1 osoba
Slika može predstavljati 1 osoba
Slika može predstavljati 1 osoba
Slika može predstavljati 2 osobe i brada