McGaha i Mehmedagić: Odlična saradnja OSA-e i NATO-a


Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem.

Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica McGaha se upoznala sa radom Agencije, dosadašnjim rezultatima i planovima za naredni period. Također, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije sa NATO štabom u Sarajevu u okviru svojih nadležnosti.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo posjetom i razmijenjenim informacijama u oblasti sigurnosti s posebnim osvrtom na dešavanja u Ukrajini.

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu je potvrdila podršku institucijama Bosne i Hercegovine u pogledu provođenja reformi odbrambenog i sigurnosnog sektora i osiguranju sigurnosti i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Generalni direktor OSA-e poželio je uspješan mandat generalici McGaha te je još jednom izražena želja za nastavkom odlične saradnje između Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i NATO Štaba u Sarajevu, saopćeno je iz OSA BiH.

(Vijesti.ba)