SKANDAL U REŽIJI “TROJKE”! Marinković-Lepić i Martinović zaobišli Lendu: Na sastanak 31. maja pozvali Bradaru, Stojanovića, parlamentarnu većinu i Vladu FBiH


(Patria) – Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirjana Marinković-Lepić i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović uputili su poziv za sastanak predsjednici FBiH Lidiji Bradara i potpredsjedniku FBiH Igoru Stojanoviću, potpuno ignorišući potpredsjednika FBiH iz reda Bošnjaka Refika Lendu.

Radno-konsultativni sastanak je zakazan za 31. maj u 12 sati, a pozvani su članovi parlamentarne većine oba Doma, članovi Vlade FBiH. Sastanak će biti održan u sali Parlamenta FBiH.

Na dnevnom redu je koordinacija rada Parlamenta i Vlade FBiH, utvrđivanje prioriteta rada Parlamenta i Vlade FBiH, te ostala pitanja.

Podsjećamo, nova Vlada izglasana je 28. aprila a od tada nije održana niti jedna sjednica Parlamenta FBiH. U međuvremenu je Vlada FBiH je povukla veliki broj zakona iz parlamentarne procedure te ostavila rok ministrima da se izjasne o zakonima koji su u proceduri.

 

NAP