LIDIJA BRADARA BI DA ODREĐUJE KO JE PRAVI HRVAT: Zlatko Miletić nije legitiman Hrvat u Domu naroda BiH jer živi u Sarajevu…


Istakla je federalna zastupnica i da je imenovanjem delegata za državni Dom naroda iz Doma naroda FBiH proces formiranja vlasti na tom nivou kompletiran.

Zastupnica u Predstavničkom domu Federacije BiH Lidija Bradarom komentirala je procese formiranja vlasti u BiH nevjerovatnom opaskom o delegatima iz federalnog Kluba Hrvata koji su izabrani u državni Dom naroda.

Istakla je federalna zastupnica i da je imenovanjem delegata za državni Dom naroda iz Doma naroda FBiH proces formiranja vlasti na tom nivou kompletiran.

 

 

Smata da će tokom ove godine budžet biti izmijenjen jer je produkt vlade u tehničkom mandatu, a komentirala je i izbor delegata za državni Dom naroda iz Federacije BiH.

“Imali smo izbor kakav smo imali. HDZ ima 14 izaslanika u Domu naroda FBiH. Ono što je jučerašnji izbor izaslanika u državni Dom naroda pokazao jeste da opet nemamo legitimo predstavljanje i bilo je očito da ako predstavnici koji su izabrani iz sredina u kojima faktički Hrvati niti ne žive, značajno utječu na izbor izaslanika u Dom naroda BiH i dobili smo rezultat kakav jeste“, mišljenja je Bradara.

Istakla je kako će stranke okupljene oko HNS-a u Domu naroda BiH (HDZ i HDZ 1990) imati jedinstven stav oko najvažnijih pitanja.

Za pretpostaviti je da je pri “legitimnom predstavljanju” u Domu naroda BiH Bradara htjela reći kako delegat Zlatko Miletić (ZNG) koji živi u Sarajevu ne ispunjava taj uslov jer mu u prilog ne ide geografija.

Podsjetimo, Bradara je kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Federacije BiH.

(SB)