LICEMJERNI STANIVUKOVIĆ: Gradio bi mostove zajedništva sa Bošnjacima a ne priznaje ni jednu presudu za zločine počinjene nad njima pa ni onu za genocid


Smatram da ono što se desilo prije skoro 30 godina ne može i ne treba uticati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i saradnje, poručio je gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković.

Organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli su ranije upućenu pozivnicu gradonačelniku Banjaluke.

“Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjti stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta”, poručio je Stanivuković.

Stanivuković je podsjetio da su gosti na skokovima u Banjaluci bili mnogi skakači iz Mostara.

“Moj stav je i tada bio poznat. Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja ličnog stava, kao stuba demokratskog društva”, dodao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke je rekao se u Banjaluci ljudi ne dijele.

“Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjaluci, Republici Srpskoj, ali čitavom regionu. Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako ko vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro”, navodi Stanivuković.

Stanivuković je dodao da je imao namjeru da gleda skokove i posjeti sabornu crkvu u Mostaru.

“Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

(Vijesti.ba)