Kurti: Napadnuta policija, jedan policajac poginuo
U selu Banjska na sjeveru Kosova napadnuti su pripadnici Kosovske policije, usljed čega je jedan poginuo a drugi je povrijeđen, saopštio je premijer Albin Kurti na Facebooku.

Kurti navodi da se napad dogodio oko 03.00 sata ujutro, da je poginuo policijac sa činom narednika, a da je povrijeđen pripadnik pogranične policije koji je van životne opasnosti. 

– U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem – napisao je Kurti na Facebooku, prenosi Kosovo online.

Osudio je ovaj zločin, navodeći da je riječ o terorističkom napadu, te ga je povezao sa “organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda”.

– Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo – saopštio je Kurti.

U međuvremenu, oglasila se i predsjednica Vjosa Osmani, izrazivši saučešće i navodeći da se hitno vraća iz Njujorka na Kosovo, prenosi Avaz