KONAKOVIĆEV “FACEBOOK NAČELNIK” OBJAVIO SUMNJIV KONKURS: Na poslove za koje je potrebno fakultetsko obrazovanje traži srednju školu


Prošle sedmice objavljen je interni konkurs za radno mjesto višeg referenta za poslove informisanja i Web administratora u stručnoj službi općinskog načelnika.

Prošle sedmice objavljen je interni konkurs za radno mjesto višeg referenta za poslove informisanja i Web administratora u stručnoj službi općinskog načelnika.

Za pomenuto radno mjesto uslov je deset mjeseci radnog staža, SSS, završena gimnazija,elektrotehnička, grafička ili druga tehnička škola, što se nikako ne uklapa sa opisom poslova navedenim u konkursu. Za nekoga ko će između ostalog pripremati tekstove za objavljivanje na općinskoj web stranici, biltenu Općine i publikacijama, informisati javnost o radu svih službi, objavljivati sadržaje i ažurirati podatke na webu, učestvovati u izradi tenderske dokumentacije nikako ne smije biti uslov SSS sa deset mjeseci radnog staža. Jasno je da za ovakve poslove potrebne godine iskustva, znanje, obrazovanje, ali i mudrost.

alt

 

alt

alt

Interni konkurs je objavljen na web stranici i oglasnoj tabli Općine

Ovo sve govori da “Facebook načelnik” kako ga mnogi zovu u Kantonu Sarajevo, ništa bolji nije od onih po kojima redovno drvlje i kamenje osipa njegov stranački šef. Treba podsjetiti, da je Muzur u vrlo kratkom roku uspio prekršiti svoj populistički predizborni slogan “Ilidža jednakih, a ne privilegovanih” kada je iz Općine Novo Sarajevo internim premještajem prebacio sina od zaove njegove stranačke kolegice, a potom i preko kumskih veza iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS doveo Lejlu Abazović na mjesto šefice kabineta. O čemu se već ranije oglasila i njihova bivša stranka.

Ovakvim postupcima jasno je pokazao da svi koji nisu NiP ili njihovi partneri ne mogu biti u njegovoj blizini. Na meti se našao dojučerašnji  pomoćnik načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje, zbog svoje bliskosti sa SDA, njegova kolegica iz službe sa 20 godina iskustva u struci, koja nikada nije bila stranački opredjejenja, kao i pomoćnica načelnika za Civilnu zaštitu koja je godinama uspješno vodila službu i u svako doba dana i noći bila dostupna medijima za izjavu. Svi oni su degradirani i prebačeni u druge službe.

Bahato ponašanje je naučio od stranačkog šefa, te stoga ne čudi što će mjesto službenice za informisanje možda baš zauzeti neko stranači podoban sa gimnazijom ili grafičkom školom.

Šta će na ovo reći Ured za borbu protiv korupcije u Kantonu Sarajevo i njegov savjetnik Eric Larson? Podsjetimo, on je prilikom pristupanja antikoruptivnom sistemu Općina Ilidža pohvalio Muzurov rad  jer je navodno u prvih 100 dana rada Općina Ilidža dokazala da je lider u borbi protiv korupcije i pozitivan primjer antikorupcijskih procesa u KS.

(“SB”)