Konaković: SDA bi se trebala odmoriti; Zukić: Gospodo iz "Osmorke", vaše članstvo nije uz vas - BH Vijesti

Konaković: SDA bi se trebala odmoriti; Zukić: Gospodo iz “Osmorke”, vaše članstvo nije uz vas

– Samo su dva moguća rješenja, jedno je da SDA izmoli ili natjera nekoga da sa njima ide u vlast, SDP ili HDZ, mada ustvari bez njih i ne može ništa. Okupljeni oko “Trojke” i HDZ-a ustvari odlučuju o tome ko će dalje oformiti vlast. SDA bi se trebala odmoriti malo u opoziciji i očistiti od kadrova koji su tu samo kada su u pitanju tenderi i zapošljavanja – rekao je, između ostalog, Konaković.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Muamer Zukić poručio je predsjednicima “Osmorke” kako njihovo članstvo nije uz njih jer vide kako se Federacija isporučuje HDZ-u.

– Gospodin Konaković treba razgovaratii sa svojim članstvom, sa svojim zastupnicima i delegatima u parlametnima. Kao i gospodin Nikšić. Njihovi kadrovi razgovaraju s nama.

Razgovaraju sa mnom kao predsjednikom kluba Bošnjaka. I oni, njihovi delegati, vide da je ovo put razvlašćivanja Bošnjaka i trajnog isporučivanja Federacije HDZ-u, a države SNSD-u i HDZ-u. A i gotovo svakom građaninu je to jasno. I oni, njihovi članovi, nama kažu kako se pouzdaju da će Lendo zaustaviti ovu bošnjačku autostradu kojom su krenuli lideri nekih političkih partija – napisao je Zukić na svom Facebook profilu i dodao:

– Gospodo predsjednici stranaka “Osmorke”, vaše članstvo nije uz vas, vaši kadrovi nisu uz vas, vaši najbliži nisu uz vas… Jedni vam nemaju prilike, a drugi nemaju hrabrosti reći istinu, a neki su vam to već i rekli!

Jedan “njihov” mi je rekao: “Lendo je posljednja linija odbrane bošnjačkog naroda”.