KONAČNO SE OGLASIO! Rođak ubijene Nizame napisao nekoliko rečenica na Facebooku, ali o svom ranjavanju i dalje šuti!
Nedim Pamuković, brat od tetke brutalno ubijene Nizame Hećimović, prvi se našao na nišanu pomahnitalog ubice Nermina Sulejmanovića, 11. avgusta ove godine. 

Bio je u bolnici neko vrijeme, a nije se oglašavao za medije uprkos pozivima. Sada je na Fejsbuku napisao pet-šest rečenica u kojima se osvrnuo na greške roditelja i sistema obrazovanja. Poručuje da ne treba šutjeti.

509473-nedim-pamukovic-iff

Foto: Printscreen/facebook

– Nisu nas učili u školama, a ni naši roditelji, niko nas nije učio da poštujemo sebe. Samo :”Ajde šuti biće bolje, strpi se”. Jednom moraš reći. “Stani dosta je”. Moraš ljudima postaviti granice i ne dati da ih prelaze, jer ako ne poštuješ sebe neće te niko poštovati – napisao je Nedim.

On je prema navodima susjeda ranjen u nogu dok je bježao uz uzbrdicu iznad kuće.

– Nedim je priskočio u pomoć sestri Nizami vidjevši da je Nermin udara, ali kada je vidio da ima pištolj pobjegao je da spasi živu glavu – ispričale su komšije porodice Pamuković kod koje se Nizama skrivala sa bebom od muža nasilnika. 

Zijada Vuković Pamuković, Nizamina tetka, a Nedimova majka, ispričala je za medije da se kćerka njene sestre sedam dana skrivala kod nje u kući prije no što ju je Nermin pronašao.

510618-nizama-hecimovic-8-iff

 – Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju. Osmi dan je saznao gdje se krije – rekla je Zijada verujući da je samo policija znala da je Nizama kod nje.

Tetka govori drugačije od komšiluka navodeći da je i ona bila na nišanu ubice.

– Nermin je došao, dole je na putu ostavio auto. Na glavni ulaz nije mogao da uđe. Ispalio je nekoliko metaka. Nekako je uspio da uđe u kuću i prislonio mi je pištolj na glavu, vičući: “Gdje je?!” – ispričala je Zijada.

Nizama se sakrila u sobu Zijadinog sina Nedima i zaključala. Nermin Sulejamnović je uzeo bebu, odnio je do kola i ostavio. Vratio se u kuću po Nizamu.

– Tu je bila vriska, drama, tukao ju je…Šakama je udarao. Kada su izašli iz kuće on je Nizamu vukao za kosu, e to nikada neću zaboraviti! Ona je stala nasred puta i plakala, pogledala je u mene i rekla mi: “Pomozi mi, tetka”. Ja joj nisam mogla pomoći – ispričala je Zijada.

– Tu je ispalio metak, nije odmah mogao da uđe u sobu. Obišao je oko kuće. Uspio je da razvali vrata i uđe u sobu. Mog Nedima je ranio u nogu i istjerao ga napolje .

nizama-hecimovic-nermin-sulejmanovic-dzenana

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova kćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem rils snimku koji je objavljivao uživo, on je pitao nesretnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je teško ranjena Harisa Onder majka i supruga ubijenih.