KOJOVIĆU POPUSTILI ŽIVCI: Na pres-konferenciji na novinarsko pitanje odgovorio uvredom


Nakon ovog odgovora, Kojović je odmah napustio prostoriju ne ostavivši novinarima mogućnost za druga pitanja, koja se danima nameću zbog njegove iznenadne ostavke poslije komentara Irme Baralije na Facebooku o gradonačelnicima Sarajeva i Banje Luke te Kojovićevog izvinjenja SDP-u.

Predsjednik Naše stranke u ostavci Predrag Kojović uvrijedio je novinarku na pres-konferenciji nakon što mu je postavila objektivno i potpuno logično pitanje o dešavanjima unutar stranke, koja, očito, nisu idilična posljednjih sedmica.

Naša stranka o ostavci Predraga Kojovića

Na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva Naše stranke donesena je odluka da Kojović ipak nastavi obavljati dužnost predsjednika do vanrednog stranačkog kongresa, koji je zakazan za septembar ove godine, iako je prošle sedmice podnio neopozivu ostavku.

Potom se Kojović odlučio kratko obratiti javnosti i saopćiti svoju novu odluku, a na novinarsko pitanje da li u Našoj stranci postoje određeni sukobi, zašto sjednici nije prisustvovala potpredsjednica Irma Baralija i da li je njegova ostavka pokazatelj trzavica unutar Naše stranke, Kojović je novinarki N1 televizije odgovorio:

“Ne. To je pokazatelj onoga što se događa u vašoj glavi.”

Dodao je kako je Irma Baralija u Mostaru i da je “prisustvovala” sjednici putem Skypea.

“To je jedina prava stvar. Jedinstven stav Predsjedništva je da moja ostavka ne bude efektivna do septembra, kada ćemo izabrati novog predsjednika ili predsjednicu”, dodao je.

Nakon ovog odgovora, Kojović je odmah napustio prostoriju ne ostavivši novinarima mogućnost za druga pitanja, koja se danima nameću zbog njegove iznenadne ostavke poslije komentara Irme Baralije na Facebooku o gradonačelnicima Sarajeva i Banje Luke te Kojovićevog izvinjenja SDP-u, piše Klix.ba.

Očito je da unutrašnje trzavice u Našoj stranci itekako postoje, a da ih zvaničnici nevješto pokušavaju gurnuti pod tepih i tako sakriti od očiju javnosti.(SB)