Kićenje tuđim perjem: Zašto Karić spominje novac koji je Skaka odobrio klubu - BH Vijesti

Kićenje tuđim perjem: Zašto Karić spominje novac koji je Skaka odobrio klubu


Nakon što je Košarkaški klub Bosna prozvao je Benjaminu Karić, gradonačelnicu Sarajeva, koja je obećala da će posjetiti klub, ali nikada nije došla u prostorije nekadašnjeg prvaka Evrope, iz PR službe gradonačelnice dobili su odgovor kako su iz budžeta Grada Sarajeva izdvojena sredstva za pomoć košarkašima Bosne, koja su im i uplaćena.

R.I.

KK Bosna je ponovo reagirala na zvaničnom Facebook profilu. Istaknuli su da oni u svome prvom obraćanju javnosti nisu ni spominjali novac, ali kada ga već PR služba gradonačelnice Karić spominje, onda treba objasniti relevantne činjenice.

Naime, Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu potpisao je bivši gradonačelnik Adbulah Skaka. Riječ je o 5.000 maraka koje su uplaćene KK Bosni krajem aprila ove godine. Dakle, gradonačelnica nema nikakve veze sa spomenutim novcem i nejasno je zašto ga uopće spominje. Ovdje je samo riječ o posjeti za koju gradonačlenica nije našla vremena već tri mjeseca.

“Unaprijed se radujemo posjeti, i prilici da upoznamo gradonačelnicu sa svim aktuelnim temama”, poručili su iz KK Bosna.

STAV