KAZAZ ODUŠEVIO ČOVIĆEVE I DODIKOVE MEDIJE: “Građanska država nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH!” (VIDEO)


Nakon posljednjih javnih istupa Envera Kazaza potpuno je jasno da je isti postao Čovićeva verzija Nedžada Galijaševića. Najnoviji Kazazov budalaština kojom se podilazi zahtjevima Čovićevog HDZ-a je izjava da građanska država nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH. Pošto je Kazaz neformalni glsnogovornik sarajevske trojke koja ga je instalirala u NO TVSA bilo bi zanimljivo čuti da li Konaković, Forto i Nikšić dijele Kazazove stavove vezane za građansko uređenje BiH.

 

“Ali to što Željko Komšić brani to nije građanska država, to nema blage veze s građanskom državom. To je najobičnija prevara u kojoj se skriva dominacija jednog od konstitutivnih naroda nad drugim”, smatra profesor Kazaz.

“Šta brani SDA!? SDA ne brani građansku državu – čuj SDA brani građansku državu. Građansku državu u BiH – tu utopiju širi gospodin Željko Komšić  potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Još jednom ponavljam, da budem vrlo jasan, potpomognut narativima radikalnog bošnjačkog nacionalizma. Ali to što Željko Komšić brani to nije građanska država, to nema blage veze s građanskom državom. To je najobičnija prevara u kojoj se skriva dominacija jednog od konstitutivnih naroda nad drugim. I to treba reći javnosti. Građanska država je utopija koja nije moguća u složenim društvima i državama kakva je BiH“, rekao je Kazaz, čiju izjavu na naslovnim stranama prenose svi mediji pod kontrolom Čovićevog HDZ-a i Dodikovog SNSD-a.