Kardiolog nakon smrti Matthewa Perryja upozorava: Visoke temperature u jacuzziju OPASNE SU ZA SRCE, čak iako inače nemate srčanih problema!
Vodeći kardiolog, prof. dr. sc. prim. Nikša Drinković, iznio je svoje stručno mišljenje o potencijalnom uzroku smrti Mathewa Perrya, popularnog glumca koji je preminuo u jacuzziju u dobi od 54 godine.

Profesor Drinković ističe da osobe s kardiovaskularnim oboljenjima ne bi smjele biti izložene ekstremnim temperaturama kao što su one u jacuzziju. No, čak i oni koji nemaju dijagnosticirane srčane probleme trebali bi biti oprezni kada ulaze u jacuzzi, jer se problemi s krvnim žilama mogu razvijati postepeno, često bez prepoznatljivih simptoma.

Smrt Mathewa Perrya, poznatog po ulozi Chandlera u seriji Prijatelji, ukazuje na mogući srčani udar kao uzrok. Njegovo jutro je započelo aktivno, igrajući piklbol s prijateljima. Nakon nekoliko sati na terenu, Perry je obavio neke osobne stvari s asistentom i potom se opustio u jacuzziju.

Unatoč nedostatku informacija o prethodnim srčanim problemima, poput aritmija, poteškoća s disanjem, ili začepljenjem krvnih sudova, koji bi predstavljali rizik kod izlaganja visokim temperaturama, poznato je da je Perry godinama patio od problema s alkoholizmom i prolazio kroz nekoliko tretmana. Zbog alkoholizma je razvio pankreatitis i podvrgnuo se gastrointestinalnoj operaciji.