KAPIDŽIĆ: Nije Valentin samo prao svoju savjest nego i svjetsku


Da prije 30 godina nije bilo ove prve bjelosvjetske odluke “civilizovanog” svijeta, ne bi bilo potrebe za ovu drugu isto tako bjelosvjetsku odluku potpisanu Valentinovom rukom. Nije Valentin samo prao svoju savjest nego i svjetsku. I Valentin i čitav svijet zna da su svi tada sve uradili da Bošnjaci nestanu. Nismo tada nestali nego smo postali

PIŠE: Faruk Kapidžić

Dana 25.09. 1991. godine Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda rezolucijom 713 donosi odluku o embargu na uvoz svih vrsta oružja i vojne opreme u Jugoslaviju.
Dana 23.07.2021. Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, koristeći Bonnske ovlasti, nametnuo je Krivični zakon kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.
Da prije 30 godina nije bilo ove prve bjelosvjetske odluke “civilizovanog” svijeta, ne bi bilo potrebe za ovu drugu isto tako bjelosvjetsku odluku potpisanu Valentinovom rukom.
Nije Valentin samo prao svoju savjest nego i svjetsku. I Valentin i čitav svijet zna da su svi tada sve uradili da Bošnjaci nestanu.
Nismo tada nestali nego smo postali.
Naravno uz pomoć i zahvaljujući civiliziranom dijelu “civiliziranog” svijeta i predanom radu Bosanskohercegovačke patriotske politike.

U posljednjih šest mjeseci zahvaljujući jednom broju državotvornih političara koji su borbom za pravdu, istinu i ravnopravnost svih građana doveli do Valentinove odluke, evropske zelene politike energetske efikasnosti i utopljavanja zgrada će se u narednom periodu sprovesti na objektima sa muralima onih koji su se, poslije bune protiv dahija, osvetili “Turcima” genocidom nad Bogumilskim potomcima.

Slika može predstavljati 6 osoba