KAKVU TO PORUKU ŠALJE DRAŠKO STANIVUKOVIĆ: Govori o boljoj budućnosti, a VELIČA ČETNIŠTVO, čak se nije poklonio tuzlanskoj mladosti…


Prvog čovjeka grada na Vrbasu treba pitati ima li univerzalnije poruke od one da se pokloni žrtvama Kapije među kojima ima i njegovih vršnjaka!?

Od izljeva emocija i „padanja u nesvijest“, ne od vrućine već od izlizanih poruka – navikli smo. “Postoji mnogo više stvari koje nas vežu od onih koje nas razdvajaju“, rekoše danas u Tuzli.

-Posjetama šaljemo važnu poruku svijetu da ne trebaju stranci ili ambasadori da nas spajaju. Ja sam sretan jer šaljemo jednu pozitivnu energiju. Ovim posjetama, dobijamo to što će se Sarajevo, Banja Luka, a vjerujem i Tuzla predstavljati zajedno, turistički, u cijelom svijetu. Smatram da su posjete pozitivan iskorak – rekao je Stanivuković.

Tako Stanivuković smatra da nama ne trebaju stranci, pa njemu i sličnim, između ostalog, smeta Ured visokog predstavnika (OHR). Poznato je da i odluke međunarodnih sudova ne priznaju u manjem entitetu, a među njima baš i Stanivuković jer je davno jasno i glasno kazao da u Srebrenici nije počinjen genocid, te da ne priznaje presude Haškog tribunala u slučajevima “Karadžić” i “Mladić”.

Dobro, stara je to vijest, kao i onda da se u slobodno vrijeme fotografiše sa četničkim simbolima. Nekad je to radio čemu dokazuju ranije snimljene fotografije.

NEĆE SE POKLONITI UBIJENOJ TUZLANSKOJ MLADOSTI!

Gradonačelnik Banje Luke ni ovaj put neće iskoristi priliku da se pokloni žrtvama fašističkog terora na Kapiji, odnosno tuzlanskoj mladosti koja je stradala 25. maja 1995. godine u agresorskom granatiranju Tuzle sa položaja Vojske RS. Podsjetimo, tog dana poginula je 71 osoba, a prosjek starosti poginulih bio je 24 godine.

Prvog čovjeka grada na Vrbasu treba pitati ima li univerzalnije poruke od one da se pokloni žrtvama Kapije među kojima ima i njegovih vršnjaka!?

Izjavio je Stanivuković u Tuzli nešto u smislu da je u ratnim stradanjima imao jako malo godina ili da se nije ni rodio kada su bila stradanja, da se suosjeća sa žrtvama, ali da novinari ne mogu njega pitati ništa o tome. Dobro pitanje bi bilo i, koliko je godina gradonačelnik imao kada je živio i djelovao Draža Mihajlović?

ODBACITE “REKVIZITE” I RECIDIVE PROŠLOSTI!

Stanivukoviću bi trebalo biti jasno da ne postoji „pozitivne energije“ o kojoj on priča, dok ne odbaci „sve rekvizite“ i recidive prošlosti. Rekvizite poput četničkih zastava sa kojima se fotografišete i recidive poput politike onih koji su mnogo zla nanijeli. Govoriti da želimo „bolju budućnost“, a pri tome, sipati sol na ranu jednom narodu – ne ide. Dokle god budemo “padali” na ovakve i slične „poruke za bolju budućnost“, a pri tome budemo bezobrazno-indiferentni prema državi, zakonima, priznavanju, nepriznavanju, osudama i presudama – Evropa će nam biti daleko i bit ćemo samo poput dugmeta koje je prišiveno na obroncima Evrope.

Umjesto da se pokloni žrtvama, gradonačelnik Banja Luke će u okviru posjete Tuzli, bijeg od vrućina potražiti na Panonskim jezerima, a posjetit će i hram Presvete bogorodice u Tuzli.

Hayat

(Ismar Imamović)