KAKO SE MINISTAR KONAKOVIĆ OBRAČUNAVA S NOVINARIMA: „Ti si manipulator i lažov, brutalno siješ laž i smutnju, napadao si rahmetli Aliju!“


„Manipulator i lažov“ koji se spustio u „medijsku kanalizaciju“, medijski reketaš i lešinar, branitelj kriminalne hobotnice – samo su neke od uvreda koje je Avdi Avdiću u podužoj Viber poruci uputio Elmedin Konaković

Kako je u pozivu Konakoviću naveo Avdić, teme razgovora bile bi 115 dana mandata Vijeća ministara BiH i energetski projekti.

Ministar Konaković mogao je jednostavno prihvatiti ili odbiti da sudjeluje u spomenutoj emisiji, što je njegovo legitimno pravo. Odlučio sam je odbiti, ali je imao i potrebu da svoje odbijanje obrazloži nadugo i naširoko, i to najprizemnijim uvredama na račun novinara Avde Avdića.

Nakon što je istresao sve uvrede koje su mu u tom trenutku pale na pamet, Konaković se dohvatio i agresije na BiH, te je Avdiću spočitao „antipatriotsko“ djelovanje.

„ Ja simpatije prema tvom radu nemam od trenutka kad si našu časnu obranu od agresije blatio i neargumentovano napadao rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića izjavama kako je podržavao „ljude koji su odrubljivali glave i koji su šljam iz arapskog svijeta“, a došli su da uspostave šerijat. To je jedan od najvećih uvreda na račun naše borbe za suverenu i multietničku BiH ”, napisao je u poruci Avdiću ministar-patriota Konaković.

Konaković je na koncu poručio Avdiću da ima dozvolu da pročita njegovu poruku u TV emisijama, ali u cijelosti, a ne samo neke njene dijelove, „kao što to obično radi“.

Nakon što je pročitao njegovu poruku u emisiji (u cijelosti), novinar Avdić zaključio je kako je to bio “diplomatski odgovor šefa bh. diplomatije”.

” Da prevedemo sa diplomatskog jezika: ministar Konaković se ne smije suočiti sa činjenicama. I sada kada smo objavili njegove necenzurisane poruke, upućujemo mu novi poziv za gostovanje – kad god poželi, Elmedin Konaković može biti gost ove emisije. Razumijemo da je šef bh. diplomatije u obavezama. Ipak mora stići na sve sajmove – od lova i robolova do jagodičastog voća. Plus mora gostovati na televizijama gdje prehrabro odgovara na svoja pitanja” , rekao je Avdić.

Već je odavno poznato da Konaković ne preza od brutalnih verbalnih napada na novinare čije mu se izvještavanje ne dopada, zbog čega je do sada u više navrata javno reagovalo i Udruženje BH novinari.

 

(SB)